Mat från olika världsdelar
Denna vecka är det focus på olika världsdelar och matkultur. Barnen har fått önska sig favoriträtter som vi normalt äter fast med undervisning olika världsdelar och länder. Att servera en helt ny rätt är poänglöst då barnen äter efter igenkänningsfaktorn, den har jag pratat om i tidigare inlägg. Jag har istället lagt till vissa råvaror som mozzarella, lime, ingefära osv dessa blir då mer utav en ny smakupplevelse. Barnen har fått med sig ”Krille” (förskolans sagoprojekt) på resan. Han har med sig flaggor och de nya råvarorna.
Jag bjuder på lite bilder i dag. Även bilder från ”önskad mat” från brevlådan.
Italien, lasagne en favorit, serverades med mozzarella & basilika.
Hamburgare på gång, eko 🍔
Ibland får man det man önskar sig😁
Förskolan arbetar med att minska "Matsvinn".
Här har barnen gjort fruktsallad till mellanmålet då vi fått en del över nu när en del familjer valt att fira lite ledighet. Då blir det måltidspedagogik dessutom.👍😉
Trevlig helg önskar Kocken🌻