Barnen skapar sina egna digitala böcker!

 Hej!

Vi fortsätter att fördjupa oss i projektboken utifrån barnens tankar och reflektioner som vi fick med oss från förra veckan. Barnen har målat utifrån sagan med frågeställningen: Var tycker ni att Krille ska på sitt nästa äventyr? Det har blivit många fina kreativa målningar och därefter har barnen själva tagit bild på sin teckning och de fick berätta och spela in deras egna tankar på appen Book Creator. Det var spännande att skriva sitt eget namn och därefter lyssna på uttalet, de fick även skriva andra ord som passade till deras målning.

Det var stor nyfikenhet kring olika fakta om djuren från boken, barnen undrade hur länge kan krokodiler vara under vatten? Vad äter de? Tycker krabban mest om vatten? Vi kommer att ta fram fakta med bilder och text som vi skriver ut och sätter upp på väggen där vi kan läsa tillsammans.

Vi fortsätter att dagligen läsa böcker på olika sätt, förra veckan reflekterade barnen kring att det är viktigt att Krille har sina kompisar och sin familj nära. Därför fortsätter vi denna veckan med att läsa kompis böcker och vi använder oss av vår dokumentationskamera. Efter läsningen pratar vi tillsammans om bokens innehåll och barnen uttrycker sina tankar och erfarenheter. 



"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld, förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form.
Barnen ska få förutsättningar att utveckla digital kompetens, och att de ska få använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar lärande." (Lpfö 18)