Säg hej till Roberta, Taggis och Sammy Flash!

 Starka gruppen

Äntligen är Starka gruppens karaktär Roberta klar. Barnen var ivriga att få testa "kostymen". De visade stor stolthet när de visade vilka delar de varit med att skapa. 

"Jag målade öronen"

"På den röda knappen stänger man av"

"På den gröna sätter man på den"

Vi passade även på att ge Roberta lite utmaningar i form av en analog programmeringsbana. Det var inte helt lätt att se var de gick med robothuvudet på.

Vi hann även med att påbörja nästa karaktär som är Ekorre Långsvans. Den behöver ett diadem som öronen kan fästas på, en svans förstås och en nos.





Robot gruppen

Nu är också Robot gruppen klara med sin karaktär Taggis! 

Barnen fick testa kostymen, några till och med testade att ligga på golvet med kostymen på. Det är bra att testa allting, man vet inte vad man behöver göra när det är dags att börja med dramatiseringen. Det man inte ser på bilden är även den fina nosen som skapades förra veckan.  

Vi började även spåna idéer på vad vi behöver till vi karaktär Krille krokodil.











Solgruppen 

Solgruppen är också äntligen klara med sin karaktär Sammy Flash! 

Barnen testade vingarna samt näbben som de gjort. Ett barn kände att ena vingen var lite tyngre än den andra. Barnen sa "wooow" när vi la fram vingarna på golvet och reflekterade över hur många fjädrar de klippt ut och limmat fast.

"Titta, det är många blåa på den"











Läroplan för förskolan

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

– självständighet och tillit till sin egen förmåga,

– ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,