Välkommen till Önskan!

 Välkomna till en ny termin på Önskan!

Vi startade upp med att ändra om i våra pedagogiska miljöer utifrån barnens intressen och våra fokusområden "Sagans magiska möjligheter till språkutveckling" och "digitalt meningsskapande i förskolan". Vi har skapat en rit/skrivhörna som har blivit väldigt populär där barnen har fått möjlighet att använda sig av olika sorters material, papper, namnklossar, bokstäver och även alfabet på sitt modersmål. Vår pedagogiska miljö är ständigt under utveckling utifrån vad barnen efterfrågar samt deras egna intressen. 

Vi har under denna tiden haft undersökningsveckor där vi erbjudit barnen olika aktiviteter utifrån våra utvecklingsområden samt vårt kommande projekt - Boken: "Vad finns bakom dörren-Gå in och se efter". Utifrån boken har det väckts ett stort intresse kring det spännande äventyret i havet. Hur ser det ut i havet? Hur ser de olika fiskarna ut? Vad ska krokodilen göra? Trivs krokodilen i havet? Barnen har skapat egna fiskar, hajar och krokodiler med olika material som de sedan använde i leken för att själva dramatisera .Vi har erbjudit att rita av konturerna på fiskar med hjälp av en stillbild som projicerades på vitt papper. 

 

Vi har varit på promenad till lekplatser där barnen själva hade tagit bilder på olika saker som de tyckte var intressanta. Det var mycket med djur och natur, mördarsniglar, svampar, blommor. Det blev en spännande reflektion när vi kom tillbaka till förskolan. Barnen tog del av varandras bilder och samtalade om dessa och vi kom även in på det etiska då det var ett barn som fotograferade en kvinna med en hund. Då pratade vi om att den bilden får vi radera eftersom vi alltid måste fråga om vi får lov att fotografera någon annan. 

  

Vi kommer även att samarbeta mycket med vår grannavdelning Drömmen och vi har påbörjat att erbjuda barnen olika aktiviteter i blandade grupper. Barnen har och kommer få ta del av att skapa egna småfilmer med digital teknik och producent-appen iMotion. Vi har haft gymnastik/dans/rörelse och sång utomhus, vi erbjuder dagligen olika aktiviteter i vår utemiljö, bl.a. bokläsning, konstruktion med olika byggmaterial, måla/rita, rörelselekar och annat spännande som barnen kommer på eller har önskemål kring.Vi har också fokuserat på strukturschema för barnen om hur dagen ser ut för att skapa trygghet och medvetenhet. Nästa vecka på onsdag blir det uppstart med vårt nya projekt. Spännande!