Programmeringslek

 Denna vecka har vi haft programmeringslek  ute på gården. Barnen har bestämt sig att rita en sifferbana på asfalten som "kompisroboten" ska programmeras att gå genom med "knapptryckningar" på ryggen. Alla barnen har inte provat ännu då det mest skett som ett aktivitetsförslag.

På förmidagarna fortsatte barnen att inspireras av det bästa av hösten och pysslade med löv och skapade frisyr på både djur och människor. 

i torsdags planerade vi en lugn promenad till  Trollskogen där barnen fick möjlighet att upptäcka naturens förändringar, undersöka hur naturen förändras med årstidernas växlingar och vad händer med djuren,  träden, växter osv...Barnen använde sig av digitaliseringen och med hjälp av wifi- ägget kunde de se närmare på undersökning föremålet. Barnens intresse ligger till grund för vår verksamhet och på detta sätt planerade vi några roliga aktiviteter och utmaningar till alla barnen. "Lille Roboten" till sin hjälp har alltid barnen med sig. Hen ställde frågor kring människan relation till naturen och vi visade en film med hjälp utav QR koder.. Filmen heter "Träden skapar syre" där barnen fick höra om att vi är en del av naturen och därför är vi beroende av den. Roboten ville undersöka vad som händer med två  slags skräp som blir kvar i naturen om ingen  plockar  upp. Det var: plast och metall. Barnen ville också undersöka vad tar all löv vägen? Barnen grävde de tre fynd i jorden. Vi sjöng först en sång om träden och sedan sjöng vi en teckensång: "Gubben släng".

På fredag erbjöds vi till barnen hinderbana ute på gården.

Tack för denna vecka!!!