Värdegrund på Längtan





 "Lugna ner dig"- Stopp ljus

Idag började hela gruppen utomhus. 11 bokstäver var gömda i buskarna på gården och tillsammans skulle vi hitta dem. Med lite hjälp kunde gruppen klura ut att det skulle bli meningen "lugna ner dig".

Därefter bjöds barnen på teater där Jennie och Gunilla låtsades bli osams kring några leksaker(bilar)och Gunilla blir så arg så det nästa "kokade. Barnen hjälper Gunilla med strategier såsom  att säga -Lugna ner dig! Räkna till 10, andas lugna djupa andetag, sitt ner o.sv

Därefter när Gunilla lugnat ner sig går hon tillbaka till Jennie och de pratar ut om det som hände och kommer överens om hur de kan leka.

Barnen var alldeles entusiastiska och önskade att får se teatern igen. 


Varje barn skapade sedan varsitt stoppljus, med rött, gult och grönt ljus och berättade om sina strategier för att lugna ner sig!

Innan maten spelades teatern i repris. Då kunde barnen berätta att nu är Gunilla arg-då är det rött ljus, hon behöver lugna ner sig. Sen är det gult ljus då går hon tillbaka till Jenny och ber om ursäkt och pratar om det som skett och hur det kan göra/leka och sen kör/leker  de(grönt ljus)