Nu händer det grejer!

Det var ett tag sedan vi la upp ett inlägg från våra tvärgrupper, men det betyder inte att vi jobbar på med skapandet av vår film! 
Nu har alla tre grupper fått göra teater av en del i sagan och barnen tycker det är så kul! Vi med! 
Första delen sagan är Roberta ute skogen, så vi frågade vart vi skulle filma detta någonstans? 
"Det är inte många träd på gården, vi måste till en skog" sa ett barn, så då begav vi oss ut till en närliggande skog! 
Tyvärr hade vi inte lika tur med vädret denna veckan så vi frågade barnen hur vi skulle göra nu? Några barn tyckte vi skulle vara ute i regnet och filma, men vad händer då med våra kostymer? 
"Den blir blöt för den är av kartong" svarade några barn, och precis är det så. Då sa ett barn "Men det där gröna tyget?" Med det gröna tyget menar barnen vår Greenscreen app som kan hjälpa till att sätta dit den bakgrund man behöver, så det fick vi såklart fixa! 
Barnen har varit väldigt kreativa med tankar om hur vi ska filma vilket material vi ska använda oss av samt vilka miljöer. 
















Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

– förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
– intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,