Var kommer snön ifrån?

                                                                             Hej!

Nu när vintern är kommen blev det stor glädje bland barnen att fick vi leka och utforska med snön igår! Hela förmiddagen spenderade vi ute där några gjorde små snöbollar, snögubbar och åkte den blixtsnabba rutschkanan. Barnen började genast reflektera kring snö, vatten, kallt, varmt. Vi undrade var kommer snön ifrån? Barnens tankar var att den kommer uppifrån från himlen och att den smälter i handen eftersom den är varm. Vi frös in snön som vi sedan tog fram i samlingen för att se och fundera över vad som händer. Barnen insåg att snön började smälta och att vattnet var väldigt smutsigt. Vi pratade om vattnets kretslopp och vi kommer att fortsätta arbeta vidare med årstiden vinter/snö/vatten under nästa termin.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Förmåga att utforska, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik.”(Lpfö 18)

Eftersom Önskan barnen älskar att skapa och pyssla har vi redan förra veckan börjat julpyssla. De har själva varit med och skapat vår julgran, julkulor och Krille som alltid är med oss under vägens gång. Idag börjar vi med vår julkalender och lucka nummer 1 spännande!